Wat te doen bij storm

Museum Vlaardingen

In Museum Vlaardingen beleeft u 5000 jaar leven in de delta van Rijn en Maas en maakt u kennis met de levens van Vlaardingers en andere deltabewoners. U ziet hoe zij overleven in de delta, met het water dat geeft en neemt.

De ‘Krabbeplasman’ uit prehistorische tijden, de in een boomstamkist begraven immigrant en graaf Dirk III uit de Middeleeuwen, reder Abraham van der Linden en zijn vrouw Agneta van Reeuwijk uit de 18e eeuw, de zeeman Jan Pet; allemaal vertellen zij in het museum hun verhaal en daarmee het verhaal van 5000 jaar leven in de delta.

Hiervoor heeft het museum een topcollectie, waaronder een boomstamkano, Middeleeuwse grafkisten, scheepsmodellen, gereedschap, schilderijen, prenten, kleding en nog veel meer.

Het museum is bij de opening op 20 juni 2015 gestart met 5 verhaallijnen, waarbij er in de toekomst ook gelegenheid is om deelverhalen te wisselen of aan te vullen. Daarnaast zijn er wisselexposities van deelcollecties, zoals de scheepsmodellen, maar ook in samenwerking met het Streekmuseum Jan Anderson.

Naar de website

Bioscoop Vlaardingen

Maar liefst 6 zalen! Voor de nieuwste films ga je naar de VUE bioscoop in Vlaardingen!

Naar de website

De Kroepoekfabriek

De Kroepoekfabriek is een poppodium in Vlaardingen. Het programma van de Kroepoekfabriek omvat zowel nationaal bekende bands en artiesten als lokale en minder bekende artiesten.

Bezoek website

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

De Stadsgehoorzaal Vlaardingen is meer dan alleen een schouwburg. De Stadsgehoorzaal karakteriseert zich als het theater voor, door en met de Vlaardingers. Voor de verbouwing werd het theater ook wel ‘De huiskamer van Vlaardingen’ genoemd. De Stadsgehoorzaal wil nog steeds de lokale mensen als publiek houden, maar probeert ook buiten de stad de mensen te bereiken door allerlei marketingacties in te zetten. De Stadsgehoorzaal besteedt veel aandacht aan de grote artiesten, maar ook minder bekende artiesten krijgen een kans bij het theater. De organisatie probeert nieuw talent een kans te geven door ze op te nemen in het programma. Het programma van de Stadsgehoorzaal is zeer veelzijdig. Er zijn voorstellingen op het gebied van cabaret, kleinkunst, wereldmuziek, dans, toneel, show, klassieke muziek en musical.

Bezoek website