MVO

WIJ GAAN VOOR DUURZAME RELATIES MET GASTEN, MEDEWERKERS & DE REGIO !

DE KOEKFABRIEK
Iedereen vindt het prettig ergens bij te horen. Onderdeel te zijn van iets. Gezien te worden. Maar er zijn genoeg mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. De Koekfabriek is opgericht om juist deze mensen te voorzien van een plek in de maatschappij. Het werk bij de Koekfabriek is zinvol en uitdagend. De koek, een product om trots op te zijn. De koekjes zijn niet alleen sociaal. Het wordt ook ambachtelijk geproduceerd, vers geleverd en is overheerlijk.

WATER & ZON
Wij zijn het eerste hotel in Zuid-Holland met zonnepanelen. Op het dak van Nautique liggen 184 panelen in het zonnetje. Wij koken op zonne-energie. Onder het Grand Café bevindt zich de enige watergekoelde wijnkelder van Nederland

GREEN KEY 
Wij zijn geen officieel green key lid meer maar werken nog steeds volgens de internationale Green Key normen, het grootste internationale duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Hierbij wordt op 120 onderwerpen van de bedrijfsvoering ingezet op duurzaamheid, milieu en MVO. Ons hotel was in 2010 het eerste hotel in de regio dat werd gecertificeerd. In dit jaar wonnen wij ook de duurzaamheidsprijs van de gemeente Vlaardingen en kregen wij een nominatie voor ‘het groene lintje’.

VOLOP IN BEWEGING
Jeugd en beweging zijn belangrijk en daarom worden de volgende sportclubs in de regio financieel ondersteund: VFC Vlaardingen, vv Zwaluwen Vlaardingen, Hockeyclub Pollux Vlaardingen, Hockey Club Schiedam, VLTC, VBTO, Korfbalclub S.C. Twist, Flardingha Ruiters en Atletiekvereniging Fortuna. Wij zijn hoofdsponsor van de Vlaardingse zeiler en oud-wereldkampioen Pim van Vugt. Hij is lid van het NOC*NSF kernteam om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2021. 

IEDEREEN IS WELKOM
Ons personeelsbeleid is gericht op pro diversiteit. Er zijn diverse LHBTI’ers in dienst en ons personeelsbestand bestaat uit meer dan 15 nationaliteiten. Veel mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt krijgen al jaren de kans om via Stroomopwaarts in dienst te komen op diverse afdelingen als parttime/fulltime medewerker in vast dienstverband en wij maken daarop geen uitzonderingen. Ook worden er medewerkers van 50+ aangenomen. Wij zijn deelnemer van Stichting Petje Af en JINC. Wij zijn stagebedrijf van het Lentiz Geuzencollege en Sint Jozef MAVO en leerbedrijf van o.a. Albeda en Zadkine.

LOCALE CULTUUR & GOEDE DOELEN
Wij zijn partners van de Kroepoekfabriek, Stadsgehoorzaal Vlaardingen, Museum Vlaardingen, Vlaardingse Zomerterras & Winterterras, Vlaardingen Jeugdstad, Vlaardings Filmfestival, de Feestweek Maassluis en Haring & Bierfeest. Wij sponsoren al jarenlang de Rotary Santa Run en Alleenstaandendiner. Bij de organisatie van Delta Hotel on Ice in 2006 en 2011 ging de opbrengst naar Hospice de Margriet. Bij het evenement Delta in the Sky in 2015 ging de opbrengst naar de Voedselbank Vlaardingen. Wij waren twee keer hoofdorganisator van het benefietdiner in de Grote Kerk van Vlaardingen voor Museum Vlaardingen.

REGIONALE LEVERANCIERS
Wij werken bij voorkeur samen met regionale leveranciers zoals Houdijk Architecten, de Oesterparel, Van de Graaf Metaal, Irado, Slagboom Electrotechniek Vlaardingen, Air Innovations, Maeslandsluys Wateringen, Banketbakkerij Nic. Molendijk, Banketbakkerij Boer, Jac Verkuil Bloemsierkunst, Roosmarijn Bloembinders, Kloet Onderhoud, Loodgietersbedrijf Ron van Uffelen, Wasserij de Waslijn Maassluis, Drukgroep Maasland, Magneet Schiedam, Oranjedak Wateringen, Hoogerwerf for Office, Bureau Pieper, B-Creative, Verkade Delicatessen, Distilleerderij van Toor, Van der Knaap Wijnen, Stars Design Schiedam, Nolet Schiedam, VTC, InZa Vlaardingen, Bliksem Communicatie, Stijlmeesters, Vulcaan Bier en Ultro International Schiedam.

Samenvattend: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap zit in in ons DNA!