Over ons

Stap in de wereld van oceanen en avonturen

Een hotel, Grand Café en locatie voor feesten en bijeenkomsten zó dicht aan het water, dat kom je niet vaak tegen. Het Delta Hotel is al ruim 60 jaar gevestigd aan de oevers van de Nieuwe Maas. Bij de opening in 1955 hadden we 24 hotelkamers, nu zijn dat er 81. Wij laten ons inspireren door de zee en de wereld van oceaanzeilers op weg naar avontuur. Denk vooral aan al die topsporters die meedoen aan de Volvo Ocean Race, een zeilwedstrijd rond de wereld.

Elke ruimte in het Delta Hotel Vlaardingen heeft een stoere, frisse inrichting met een knipoog naar de zeilsport. Zo is de zonwering van zeildoek, vind je stoelen in de kleuren van de zee en zie je lampenkappen met de afdruk van een zeekaart. Vandaar ook de namen van onze kamers: matroos, stuurman en de kapitein suite. 

Delta Hotel is voor wie van lekker eten houdt, zonder gesteven tafellakens maar mét een spannende menukaart. We staan klaar voor iedereen die nieuwsgierig is naar andere werelden, voor doorzetters die alles uit het leven halen en die iets willen vieren in een bijzondere setting. We zijn er voor iedereen die wil ontspannen met een wijds uitzicht over het water. 

Of je nu het Delta Hotel kiest voor een overnachting, heerlijk eten, geïnspireerd vergaderen of een bruiloft, het is altijd inclusief zeelucht en een vleugje avontuur.

De avontuurlijke oceaanzeiler uit Vlaardingen

Wist je trouwens dat één van de eerste Nederlanders die de wereld rondzeilde een Vlaardinger was? Zijn naam was Bertus Zijdenbos, kroegbaas en avonturier. In juli 1969, na drie jaar op zee, voer hij zijn schip Santa Maria de haven van Vlaardingen weer binnen. Bij zijn huldiging zei hij: ‘Ik heb nooit records willen najagen, ik wilde alleen wat van de wereld zien. Het is een fantastische reis geweest.’ Volgens zoon Bertus junior, die zijn vader de halve reis vergezelde, hield Zijdenbos van lekker eten. Met kerstmis bereidde hij uitgebreide diners op een eenvoudig tweepits gasstel.

Vlaardinger, zeezeiler én liefhebber van lekker eten: je snapt dat Zijdenbos een inspiratiebron voor ons is.

 

Naast ons eigen hotel hebben we 6 prachtige zusterhotels. Allemaal hotels met aansprekende hotelconcepten waar gasten volledig zichzelf kunnen zijn. Met ieder een eigen identiteit en thematiek. 

Virtuele Tour

Wil je echt de sfeer van het Delta Hotel proeven, het uitzicht zien en de spanning van het water voelen?
Met deze virtuele tour kom je dicht bij het "echte" gevoel. 

Bekijk hier de tour

Onze Zusjes

Naast ons eigen hotel hebben we 5 prachtige zusterhotels. Allemaal hotels met aansprekende hotelconcepten waar gasten volledig zichzelf kunnen zijn. Met ieder een eigen identiteit en thematiek. 

 

Lees meer