Reserveer een vergaderzaal

Museum Vlaardingen

In Museum Vlaardingen beleeft u 5000 jaar leven in de delta van Rijn en Maas en maakt u kennis met de levens van Vlaardingers en andere deltabewoners. U ziet hoe zij overleven in de delta, met het water dat geeft en neemt.

De ‘Krabbeplasman’ uit prehistorische tijden, de in een boomstamkist begraven immigrant en graaf Dirk III uit de Middeleeuwen, reder Abraham van der Linden en zijn vrouw Agneta van Reeuwijk uit de 18e eeuw, de zeeman Jan Pet; allemaal vertellen zij in het museum hun verhaal en daarmee het verhaal van 5000 jaar leven in de delta.

Hiervoor heeft het museum een topcollectie, waaronder een boomstamkano, Middeleeuwse grafkisten, scheepsmodellen, gereedschap, schilderijen, prenten, kleding en nog veel meer.

Het museum is bij de opening op 20 juni 2015 gestart met 5 verhaallijnen, waarbij er in de toekomst ook gelegenheid is om deelverhalen te wisselen of aan te vullen. Daarnaast zijn er wisselexposities van deelcollecties, zoals de scheepsmodellen, maar ook in samenwerking met het Streekmuseum Jan Anderson.

Naar de website

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de laatste aanbiedingen.