Reserveer een vergaderzaal

Captains logboek

Captain’s log #9
2020 is een jubileumjaar voor het Deltahotel: we bestaan dit jaar 65 jaar.

In deze serie van 12 captain’s logs leggen we alle speciale momenten van dit jubileumjaar vast. Een blijvend aandenken aan een bijzonder jaar.

ALLEMEMAGGIES, wat een leuke tentoonstelling
Bas en Aad van Toor, oftewel Bassie en Adriaan, wie kent ze niet. In de zeventiger en tachtiger jaren hielden ze menig kind aan de buis gekluisterd tijdens hun avonturen met de plaaggeest en de baron (‘drommels, drommels, drommels!’). Hun gevleugelde uitspraken als ‘dat ga ik aan de binnenkant van m’n ogen bekijken’ en ‘wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen’ zitten bij velen in het geheugen gegrift. Hoogste tijd dus voor een eigen tentoonstelling van deze rasechte Vlaardingse artiesten.

Museum Vlaardingen organiseert van 14 oktober tot en met 16 mei 2021 de tentoonstelling ‘Bassie & Adriaan - Een Schat aan Herinneringen’. Naast hun ongekend succesvolle televisiecarrière is er bij deze tentoonstelling ook aandacht voor hun beginjaren in de acrobatiek als The Crocksons, hun liveoptredens waaronder het circus Bassie & Adriaan en krijgen we een kijkje in het persoonlijke leven van de broers.

https://www.deltahotel.nl/nl/agenda/bassie-en-adriaan-tentoonstelling-museum-vlaardingen.html 


Rietjes van STRO
Elke dag worden er wereldwijd miljoenen plastic rietjes gebruikt. Straw by Straw vindt dat onzin. Want waarom zouden we hiermee doorgaan als de natuur ieder jaar miljoenen rietjes produceert?

Wij zijn het hier helemaal mee eens en gebruiken vanaf nu hun stro-rietjes. Deze rietjes worden gemaakt van graanstengels, zijn 100% natuurlijk, stevig en glutenvrij. Ze zijn makkelijk composteerbaar en dienen na gebruik als voedingsstoffen voor de aarde.

Dit past helemaal in onze visie van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Wil je weten wat we nog meer doen op het gebied van MVO? https://www.deltahotel.nl/nl/mvo.html

Lees hier meer over de rietjes van Straw by Straw: https://nl.strawbystraw.com/pages/about

 

DRIJVENDE hotels spotten
Verblijf je in ons hotel en heb je zin in een strandwandeling? Dan kun je nu iets heel speciaals zien. Voor de kust tussen Scheveningen en Katwijk liggen namelijk vier grote cruiseschepen voor anker. Vanaf het strand zijn deze drijvende hotels goed te zien. Het gaat om de Zaandam, de Nieuw Statendam, de Regal Princess en de Seaborn Ovation, schepen van de Holland America Line en van Seaborn, dat onder hetzelfde bedrijf valt.

Deze schepen varen normaal gesproken met honderden passagiers de wereld over, maar dat is in deze tijd van corona niet mogelijk. Het geeft jou wel de mogelijkheid om dit unieke vergezicht met je camera vast te leggen. Gooi daarna dan jouw anker uit op ons terras om - onder het genot van een hapje en een drankje - van je foto’s te genieten.


KERST anno 2020
Ondertussen, terwijl we nog van een mooie nazomer genieten, zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor kerst en oud en nieuw. Met weemoed denken we terug aan het oud en nieuw feest van vorig jaar, wat een succes was dat! Helaas hebben we moeten besluiten het feest dit jaar, vanwege Covid 19, geen doorgang te laten vinden.

Voor beide kerstdagen kunnen we wél, met in achtneming van de RIVM-richtlijnen, een mooi programma aanbieden. In de middag kun je genieten van een shared lunch, een proeverij van kleine, verfijnde gerechtjes, geserveerd op grote houten planken. ’s Avonds verwelkomen we je graag voor een feestelijk 4-gangenmenu met bijpassend wijnarrangement.

Houd onze website in de gaten voor meer informatie of meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.

 

Captain’s log #8 

2020 is een jubileumjaar voor het Deltahotel: we bestaan dit jaar 65 jaar.
In deze serie van 12 captain’s logs leggen we alle speciale momenten van dit jubileumjaar vast. Een blijvend aandenken aan een bijzonder jaar.

Vakantie in EIGEN LAND
‘Wat een heerlijke dag was het vandaag! Met een elektrische sloep hebben we Midden-Delfland verkend. Verrassend hoe mooi en rustig het daar is. Een behoorlijk contrast met het levendige Rotterdam, waar we gisteren waren. Het was een hele warme dag gisteren, dus we hebben voornamelijk binnen locaties bezocht. Lekker rondgestruind in De Markthal, waar we gelijk gelunchd hebben. Daarna hebben we een kubuswoning bezocht. Hoe verzin je zoiets, geen ene muur is recht. Niet heel praktisch, maar wel heel bijzonder! 

Vervolgens zijn we naar het Maritiem Museum gegaan. Lopend, want alles ligt lekker dicht bij elkaar. Daar was zowel binnen als buiten genoeg te zien en te beleven. Lekker interactief, met veel kinderactiviteiten. We zijn er zeker drie uur binnen geweest.

Nu zitten we lekker op het terras bij het hotel na te genieten, met een heerlijke cocktail. Het is er gezellig druk, met voornamelijk Nederlandse gasten. Grappig hoe iedereen nu, vanwege corona, Nederland als vakantieland ontdekt. Omdat er geen taalbarrière is heb je snel aanspraak. Ervaringen worden gedeeld en we hebben leuke tips van andere gasten gekregen. Heel gemoedelijk allemaal.

Morgen gaan we fietsen. We hebben e-bikes bij de receptie gehuurd en ik denk dat we richting strand gaan. Even een paar uurtjes ‘luiwammesen’, het is tenslotte vakantie!’

Fam. van Walraven - Drenthe


Nederland FIETSLAND
Ontdek het historische centrum van Delft, het pittoreske ‘Op Hodenpijl’ in Schipluiden en het veelzijdige Vlaardingen per fiets. Ons hotel is de ideale uitvalsbasis voor tal van fietsroutes. Huur een e-bike bij onze receptie en geniet van het oer-Hollandse landschap. Voor de recreatieve fietser zijn er kortere routes, maar ook de sportievelingen komen met routes van 50 kilometer of meer goed aan hun trekken.

Zeg ken jij de MOSSELPAN?
Wij serveren hem in ons Grand Café Nautique. Heerlijke Zeeuwse mosselen met salade, sausjes en frites. Of kies voor de mediterrane bereiding met salade en brood à € 21,50.

Benieuwd naar het verhaal van de mossel? Wouter Klootwijk legt in een reeks korte video’s uit hoe ze gekweekt, geveild en vervoerd worden. Eet smakelijk!

https://www.mosselen.nl/nl/het-verhaal-van-de-mossel/

 

Captain’s log #7
2020 is een jubileumjaar voor het Deltahotel: we bestaan dit jaar 65 jaar.

In deze serie van 12 captain’s logs leggen we alle speciale momenten van dit jubileumjaar vast. Een blijvend aandenken aan een bijzonder jaar.

  

ONTDEK Vlaardingen en omgeving
Voor velen is Nederland dit jaar de vakantiebestemming. En dat is geen straf, want ons landje heeft zoveel moois te bieden. Het begint al om de hoek van ons hotel, in Vlaardingen.

Want wist je dat Vlaardingen een historisch centrum heeft? Breng een bezoekje aan de Grote Kerk, De Waag of Museum Vlaardingen. Wandel in één van de groene stadsparken of ontdek de Schotse Hooglanders in natuur- en recreatiegebied de Broekpolder.

Huur een e-bike bij ons en fiets naar het gezellige Maassluis. Bezoek de Monstersche Sluis of maak een historische, maritieme of literaire stadswandeling. Geniet na afloop van een hapje en een drankje bij één van de vele horecagelegenheden.

Ben je een strandliefhebber? Ga dan naar Hoek van Holland. Laat de wind door je haren waaien op de Koningin Emmaboulevard en bekijk de enorme zeeschepen of luier lekker op het lange brede zandstrand.

Natuurlijk mag Rotterdam niet ontbreken in dit rijtje. De iconische Erasmusbrug, de Markthal, de Euromast, de verschillende musea rond het Museumpark. Wat kun je eigenlijk níét doen in Rotterdam?

Ook een bezoekje waard: de Maasvlakte! Op de 2e Maasvlakte bevindt zich informatiecentrum FutureLand. Voor jong en oud is hier van alles te zien, te doen en te leren, de entree is gratis.

Nog een heerlijke daginvulling: huur een elektrische sloep en ontdek natuurgebied Midden-Delfland, een van de oudste poldergebieden van Zuid-Holland. Oer-Hollandse dorpjes worden afgewisseld door uitgestrekte weilanden en rustige natuurgebieden. Voor veel bezoekers een verrassende ontdekking!

Kortom: er is genoeg te beleven in de omgeving van het Delta Hotel, waar je na een dagje uit heerlijk neerstrijkt op ons terras en de zon langzaam ziet onder gaan.

Deltahotel, jouw thuishaven aan de Nieuwe Maas.

 

In de SPOTLIGHT
Wij hebben gastvrijheid hoog in het vaandel staan en hebben een topteam dat alles op alles zet voor de ultieme gastbeleving. Tijd om één van die toppers aan je voor te stellen.

Naam: Ashley de Rooij
Leeftijd: 27 jaar
Functie: medewerker bediening

Het begon allemaal met een bijbaantje in de horeca. De goedlachse Ashley ging werken bij een bedrijf dat feesten en partijen op locatie verzorgde. Daar is de liefde voor het vak ontstaan. Daarna werkte ze een tijdje bij restaurant De Engel van Herman den Blijker en sinds drie jaar werkt ze bij het Delta Hotel.

‘Ik kwam per toeval in de horeca terecht en merkte al gauw dat het bij me paste. Het contact met de gasten, een gezellig praatje met ze maken, dat ik dingen voor ze kan regelen waar ze blij van worden. Daar word ik gelukkig van. Ik ben een bezig bij, ik moet altijd wat te doen hebben. Ik vind het niks als het rustig is. Geef mij maar een vol restaurant en een beetje ‘chaos’, dan ben ik op m’n best.’

Afgelopen tijd was het een stuk rustiger vanwege corona, hoe was dat dan voor jou?

‘Ik vond ’t het ergst voor het hotel. We hebben in de tussentijd geverfd en schoongemaakt, zodat het hotel weer helemaal fris zou zijn als het weer volledig open kon. We hadden wel wat gasten, maar die konden natuurlijk niet in het restaurant eten. We brachten ze dan roomservice op de kamers, maar dat was het dan ook wel. Toen sloeg de verveling wel een beetje toe. Omdat ik wat uitdaging zocht en ook wel weer wat anders wilde leren, gaf ik bij de leiding aan wel wat receptiewerk te willen doen. Gelukkig kon dat en ben ik in die tijd ingewerkt. Achteraf bleek dat heel handig, want ik heb pasgeleden m’n teen gebroken. Heel suf, gestoten aan een deurpost. M’n voet ging rechtdoor, maar m’n kleine teen nam een andere afslag. Bedienen gaat dus even niet in, nu zit ik tijdelijk achter de receptie.’

Inmiddels zijn er de nodige versoepelingen en is het hotel weer volledig open. Hoe gaat het nu?

‘We hebben natuurlijke de nodige aanpassingen moeten doen. Zo werken we in het restaurant met twee shifts, omdat we minder mensen kwijt kunnen. Gelukkig hebben de gasten daar wel begrip voor. In de weekenden zitten we eigenlijk altijd vol en is het lekker druk. De gasten weten ons weer te vinden, daar ben ik wel blij om.’

Hoe zouden jouw collega’s jou omschrijven?

‘Jeetje, dat zou ik niet weten. Ik denk dat ze me wel gezellig vinden.’ Collega Corine wil daar wel iets over kwijt. ‘Ashley valt op door haar positiviteit. Ik heb haar nog nooit chagrijnig gezien. Ze is heel behulpzaam, niets is haar te gek. En dat zeg ik niet omdat ze nu naast me zit, maar zo is ze gewoon. Ik denk dat andere collega’s er ook zo over denken.’

Wat maakt het Delta Hotel zo bijzonder voor jou?

‘Ik vind het gewoon een supermooi hotel en dat uitzicht over het water verveeld nooit. Maar wat ik nog het fijnste vind is de vrijheid die ik hier heb. Ze laten je hier doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Ik heb hele leuke collega’s, de sfeer onderling is goed. Als ik

’s morgens op het rooster kijk, denk ik: oh leuk, ik werk met die en met die. Het is eigenlijk altijd gezellig.’

 
Lucas Petit 25 JAAR eigenaar van het Delta Hotel
Dit jaar is Lucas Petit precies 25 jaar eigenaar van het Delta Hotel. Met zijn duidelijke visie op ondernemerschap, waarbij ‘ownership’ een belangrijke rol speelt, heeft hij het hotel gemaakt tot wat het nu is: een plek waar gasten graag verblijven en medewerkers graag werken. Het personeel heeft een presentje gekregen en Lucas is verrast met een diner in het Delta Hotel.

 

 

Captain’s log #6 

2020 is een jubileumjaar voor het Deltahotel: we bestaan dit jaar 65 jaar.In deze serie van 12 captain’s logs leggen we alle speciale momenten van dit jubileumjaar vast. Een blijvend aandenken aan een bijzonder jaar.
  

Een oprecht DANKJEWEL voor alle support
Wat doe je als je een periode niet de gastvrijheid in je hotel kunt leveren zoals je gewend bent? Dan bied je een stukje hotelbeleving bij de mensen thuis.
Afgelopen periode konden er afhaal- en bezorgmaaltijden besteld worden en dat hebben we geweten! Er gingen maar liefst 136 paasontbijtjes de deur uit en er werden 137 moeders verrast met een moederdagontbijt. Maar koploper was onze high-tea: 212 boxen met zoete en hartige lekkernijen vonden hun bestemming bij de mensen thuis.


Namens de keukenbrigade willen we iedereen die een bestelling heeft geplaatst van harte bedanken.
We zijn helemaal warmgedraaid om nu iedereen weer in ons hotel van een heerlijke maaltijd te voorzien!

  

RESERVEER je plekje in Grand Café Nautique
Vanaf 1 juni is ons Grand Café ook weer open voor niet-hotelgasten. Omdat we niet meer dan 30 gasten tegelijk binnen mogen hebben is reserveren verplicht. We werken in de volgende shifts:

10:00 - 12:00 koffie of thee (met eventueel gebak)

 • 12:00 - 13:30 lunch shift 1
 • 13:30 - 15:00 lunch shift 2
 • 15:00 - 18:00 borreltijd
 • 18:00 - 20:00 diner shift 1
 • 20:00 - ……… diner shift 2

Reserveren voor een plekje op ons terras is niet verplicht, maar wel aan te bevelen.
Na iedere shift wordt er grondig gedesinfecteerd en uiteraard wordt de 1,5 meter in acht genomen.

Het ultieme GEZINSUITJE
De Delta 65 ligt klaar voor vertrek. Over een uur starten de kapitein en zijn bemanning aan hun tweede Volvo Ocean Race. De vorige editie was een groot succes: met een enorme voorsprong gaven zij hun concurrenten het nakijken en finishten als eerste!

Gaat het dit jaar weer lukken? Aan de voorbereiding zal het niet liggen.

Nog één keer controleert de kapitein zijn schip. Met militaire precisie loopt hij alles na. Maar wat ligt daar? Is dat … een bom?!

Hij is klaar, onze escape room! Afgelopen weken hebben we hem uitvoerig getest en het is het decor geworden voor zenuwslopende puzzels, tikkende tijdbommen en bloedstollende mysteries. De corona regels schrijven voor dat we nu helaas alleen nog gezinnen kunnen ontvangen. Maar daar hebben we ook meteen een interessante jubileumaanbieding voor:

 

50% korting op de escape room + borrel
Dat betekent: een bezoekje aan de escape room inclusief 2 drankjes en een bittergarnituur voor slechts € 15,50 per persoon.

Dit arrangement is vanaf 4 personen en de aanbieding duurt tot en met 31 augustus.

Reserveren kan via info@deltahotel.nl

 

OFFLINE vergaderen, presenteren of trainingen geven
Het is fijn dat het kan, online vergaderen, maar niet altijd ideaal. Getuur naar een klein schermpje, minder interactie met de deelnemers, achtergronden die voor de nodige afleiding zorgen…

Ga weer offline in het Delta Hotel. We kunnen onze zalen - binnen de 1,5 meter norm - in diverse opstellingen inrichten. Er is een desinfectiepakket beschikbaar en elke zaal heeft een eigen toiletvoorziening. Lunchen kan in de eigen ruimte, of in één van onze andere zalen. Naast de gebruikelijke faciliteiten als een digitaal presentatiescherm en een flipover hebben we iets unieks te bieden, namelijk een fantastisch uitzicht over De Nieuwe Maas. Dat is toch veel leuker turen!

 

Captain’s log #5
2020 is een jubileumjaar voor het Deltahotel: we bestaan dit jaar 65 jaar.

In deze serie van 12 captain’s logs leggen we alle speciale momenten van dit jubileumjaar vast. Een blijvend aandenken aan een bijzonder jaar.
 

Het is een kwestie van AANPASSEN
We zouden graag onze deuren willen openen voor alle gasten, maar helaas is dat nog niet mogelijk. We passen ons aan de nieuwe realiteit aan en dat betekent dat er gefaseerd weer dingen mogelijk worden. Zo kunnen we Grand Café Nautique nu weer openen voor onze hotelgasten. We hebben aanpassingen gedaan zodat we een onderlinge afstand van 1,5 meter kunnen waarborgen en zorgen ervoor dat je je over de hygiëne geen zorgen hoeft te maken.
   

Schuitjevaren, ROSEETJE drinken
Restaurants, musea en attracties zijn dan nog wel gesloten, maar als onze hotelgast kun je - onder het genot van een hapje en een drankje - heerlijk op ons zonnige buitenterras naar de voorbijvarende schepen kijken. En zeg nou zelf, meer heb je toch eigenlijk niet nodig? 

We hebben een speciaal arrangement samengesteld: 1 overnachting inclusief ontbijt en 3-gangen diner in ons grand café voor € 89,- p.p. 

Verras je MOEDER met een heerlijk ontbijt
Zondag 10 mei is het weer moederdag, hét moment om je moeder in het zonnetje te zetten. En hoe leuk is het om de dag te beginnen met een heerlijk ontbijt! Croissantjes, donuts, fruitsalade, gerookte zalm, dit zijn nog maar een paar van de lekkernijen die wij op zondag tussen 09.00 en 10.00 uur komen bezorgen. 

Je kunt je bestelling tot vrijdag 8 mei voor 15.00 uur telefonisch doorgeven (010-4345477).

€ 25,- p.p. (inclusief bezorgkosten, alleen bezorgen in Vlaardingen)

Wat hebben ASPERGES en BROWNIES met elkaar gemeen?
Dat we ze allebei in de afhaal- en bezorgservice van de maand mei hebben zitten!

Asperges, het witte goud. Vers van de ‘koude grond’, dan zijn ze het allerlekkerst. Ben jij er ook zo gek op? Dan is het 4-gangen aspergemenu iets voor jou. In alle gangen (m.u.v. het dessert) speelt de asperge de hoofdrol. Heb je liever een gang minder? Alle gangen zijn ook los te bestellen.

Brownies, scones, bonbons, hartige rustieke broodjes. Een high tea zonder deze ingrediënten is geen high tea. En diverse theesoorten natuurlijk! De hele maand mei kun je lekker theeleuten en genieten van deze en nog meer zoete en hartige traktaties.

Plaats je bestelling een dag van tevoren voor 15.00 uur ’s middags en de volgende dag vanaf 13.00 uur kun je het komen afhalen (of we bezorgen het). Bezorgen alleen in Vlaardingen? 

Het is BLOND en …
Lekker! De Vlaardingse bierbrouwerij Vulcaan heeft speciaal voor ons 65-jarig jubileum een voorjaars blond bier gebrouwen. Dit jubileumbier is in een houten kistje met 4 flesjes bier en een Vulcaan bierglas als cadeauverpakking te koop bij onze receptie voor € 15,-.

  

 

Captain’s log #4 

2020 is een jubileumjaar voor het Deltahotel: we bestaan dit jaar 65 jaar.

In deze serie van 12 captain’s logs leggen we alle bijzondere momenten van dit jubileumjaar vast. Een blijvend aandenken aan een bijzonder jaar. 

En toen was alles anders… 

Het had een feestmaand moeten worden. 31 maart bestonden we officieel 65 jaar en we hadden tal van leuke festiviteiten op het programma staan. Maar toen kwam daar het corona virus en moesten we ons aanpassen aan de nieuwe 1,5 meter werkelijkheid: we moesten Grand Café Nautique (voorlopig) sluiten en evenementen afgelasten of verplaatsten. En ons bezinnen op wat nog wél mogelijk was. Met de nodige aanpassingen kunnen we gelukkig nog veel bieden en gaan we de komende periode met volle vaart vooruit!  

Wij BEZORGEN jouw paasontbijt 
Nu je niet naar ons kunt, komen wij naar jou! Verwen jezelf met een heerlijk paasontbijt en laat hem door ons bezorgen. Geniet van diverse (zoete) broodjes, croissants, diverse vleeswaren en kaassoorten, zalm, vers fruit en natuurlijk een gekookt eitje.

We brengen jouw ontbijt op zondag 12 of maandag 13 april tussen 09.00 en 10.00 uur. Geef uiterlijk vrijdag 10 april voor 15.00 uur je bestelling door aan de receptie (010-4345477).

€ 25,00 p.p., inclusief bezorgkosten.

Delta Hotel, jouw WERKPLEK aan de Nieuwe Maas.
Thuiswerken, het is voor menigeen een uitdaging in deze tijd. De kinderen zijn thuis, je partner heeft de keukentafel tot ‘thuiskantoor’ omgedoopt, van rustig werken is geen sprake. Wij helpen je graag aan een fijne werkplek zonder alle afleidingen van thuis, in een veilige omgeving. We bieden je: 

 • Een privékamer van 09.00 tot 18.00 uur
 • Eigen werktafel
 • Eigen toilet
 • Onbeperkt wifi
 • Koelkastje op de kamer
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • Gratis parkeren
 • Prachtig uitzicht op de Nieuwe Maas

Kosten: € 50,00 voor de hele dag.

Voor reserveringen en vragen, bel naar 010-4345477 of mail naar info@deltahotel.nl.

Geniet van heerlijke maaltijden van ons keukenteam… BIJ JE THUIS!
Gasten die vaker bij ons gegeten hebben weten dat wij gezond en bewust, stoer en eerlijk maar bovenal toegankelijk en lekker koken. Het is nog steeds mogelijk om van onze gerechten te genieten door gebruik te maken van onze Maaltijd Afhaalservice. We hebben een selectie gemaakt van onze mooiste voor-, bij- en hoofdgerechten, die je iedere dag van de week kunt bestellen. Het enige wat jij hoeft te doen is ze op te halen en de tafel gezellig te dekken!

Buy now, ENJOY later! 
De hele maand april verkopen wij cadeauvouchers voor een High Tea, Shared Sunday Lunch of 3-gangen Kombuis diner voor de helft van de prijs. Doe dit jezelf of iemand anders cadeau en verzilver het op een later moment. We pakken het feestelijk voor je in!

De vouchers zijn bij onze receptie verkrijgbaar.

Niet lullen maar POETSEN
Nu er weinig gasten zijn hebben we van de nood een deugd gemaakt en het hotel aan een groot onderhoud onderworpen. Alle ruimtes in het hotel worden aangepakt: we schilderen kozijnen en trappen, voeren kleine reparaties uit en houden een grote voorjaarsschoonmaak. Alles is spik en span als we straks weer volledig operationeel kunnen zijn.

Met de Wannebiezz naar 11 SEPTEMBER
Hij was in no time uitverkocht, de voorstelling ‘Met de Wannabiezz het schip in’ van 17 april a.s.. Maar toen kwam daar dat virus…

We zijn gaan puzzelen en schuiven en vonden een nieuwe datum: op vrijdag 11 september, 18.30 uur ontvangen we je alsnog graag voor deze doldwaze dinnershow.

Je kunt je reservering om laten zetten naar de nieuwe datum. Kun je niet op 11 september? Dan krijg je je geld terug.

Jubileumboekje
Ter ere van ons 65-jarig bestaan is er een boekje uitgebracht, genaamd ‘Delta Hotel - Schouwburg van de wereldscheepvaart’. Aad den Hoedt beschrijft er onze rijke geschiedenis vol met hoogte- en dieptepunten. Het boekje is te koop bij onze receptie voor € 7,50.

 

Captain’s log #3

2020 is een jubileumjaar voor het Deltahotel: we bestaan dit jaar 65 jaar.
In deze serie van 12 captain’s logs leggen we alle mooie momenten van dit jubileumjaar vast. Een blijvend aandenken aan een bijzonder jaar. 

65 jaar Delta Hotel - een rijke geschiedenis
Eind maart is het zover, dan bestaat het Delta Hotel 65 jaar. Op 31 maart 1955 was de officiële opening en het hotel kent sindsdien een rijke geschiedenis. Talloze bijzondere momenten zijn de revue gepasseerd, waarvan er een aantal nog scherp op ons netvlies staan: 

1 mei 1963 - bijna aanvaring met het hotel
Een 750 ton wegende tanklichter van Esso kon geen richting houden en koerste af op het hotel. Gelukkig voer het tegen een - voor het hotel gelegen - stootkussen en kwam daar muurvast te zitten. Een aanvaring met het hotel werd net voorkomen.
In 1985 was er een gelijksoortig incident: op 1 april ramde de ‘Ms. Jehan’, een kolenschip van 2400 ton, het hotel bijna. Ook hier was het stootkussen onze redding.

5 juni 1967 - opening Beneluxtunnel
We ontvingen H.M. Koningin Juliana voor de opening van de Beneluxtunnel. Voor het hotel was een grote tent opgezet voor alle genodigden, waar een feestelijk buffet werd geserveerd. De Vlaardingse bevolking kwam massaal opdagen om de koningin te verwelkomen. 

25 juni 2001 - brand
De nacht van 25 op 26 juni 2001 zullen we nooit vergeten. Om 01.36 ging het brandalarm in het hotel af. Het aanwezige personeel zag dat er een keukenbrand was en probeerde deze met een brandblusser te blussen. Toen ze de brand niet onder controle kregen werd het ontruimingssignaal ingedrukt, maar door kortsluiting werkte het hoorbare signaal niet. In allerijl werd gestart met het wekken van de hotelgasten. Brandweer en politie waren binnen enkele minuten aanwezig en namen de ontruiming van het personeel over.

Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen en konden de aanwezige hotelgasten elders ondergebracht worden. Maar de schade was aanzienlijk: het paviljoen boven het water, waar het restaurant was gehuisvest, was totaal afgebrand. En ook het hotelgedeelte had zoveel rook-en roetschade opgelopen, dat het tot op het casco afgebroken moest worden. 

1 september 2002 - heropening
Ondanks de enorme schade die het hotel had opgelopen, was het toenmalig directeur Lucas Petit meteen duidelijk dat er een vernieuwd Delta Hotel zou komen. Onder het mom ‘Het nieuwe Delta Hotel wordt mooier dan ooit!’ werd er een nieuw ontwerp gemaakt, waarin de nautische uitstraling prominent naar voren moest komen. Begin 2002 werd de bouwvergunning verleend en op 1 september 2002 was de officiële heropening. 

27 april 2004 - ober redt drenkeling
Ober Remco van der Kreeke (18) springt zonder aarzeling vanaf het terras in het water om een vrouw (59) van de verdrinkingsdood te redden. Hij weet haar net op tijd op een golfbreker te trekken en redt zo haar leven. Uit handen van burgemeester Bruinsma ontvangt hij hiervoor een bronzen medaille van Stichting Carnegie Heldenfonds.

2 december 2011 - Delta On Ice
Stichting Delta Hotel On Ice heeft als doel om iedere vijf jaar een sportief evenement te organiseren voor alle inwoners van de regio Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Vijf weken lang lag er een schaatsbaan naast ons hotel, waar jong en oud konden schaatsen voor het goede doel. De opbrengst kwam deze editie ten goede aan het nieuw te bouwen Hospice Nieuwe-Waterweg Noord.

8 november 2014 - korenfestival ‘Slag om het Anker’
Toen we in 2010 startten met het organiseren van een korenfestival, konden we niet voorzien dat het idee in de zangwereld zo zou aanslaan. Waar we eerst met zes Shantykoren begonnen, deden er bij deze 2014-editie maar liefst elf koren uit binnen-en buitenland mee. Niet alleen Shantykoren, maar ook gezelschappen die een ander genre zingen.

Dit jaar ging Mixed Voices uit Rotterdam er met het Gouden Anker vandoor. De aanmoedigingsprijs was voor Ratatouille en Shantykoor Vlaardingen won de publieksprijs.

En zie dan na afloop de liedjes maar weer uit je hoofd te krijgen…

31 maart 2020 - we vieren ons 65-jarig bestaan!
Deze dag voegen we nog een paar mooie momenten toe. We toosten op ons jubileum met ons eigen jubileumbier! Bierbrouwerij Vulcaan heeft namelijk speciaal voor ons een fris voorjaarsbier gebrouwen. We brengen een boekje uit waar nog meer mijlpalen uit onze geschiedenis te lezen zijn en we openen onze escaperoom!

 

Captain’s log #2  

2020 is een jubileumjaar voor het Deltahotel: we bestaan dit jaar 65 jaar.
In deze serie van 12 captain’s logs leggen we alle mooie momenten van dit jubileumjaar vast. Een blijvend aandenken aan een bijzonder jaar. 

__________________

NO ESCAPE. Of toch wel…?
De Delta65 ligt klaar voor vertrek. Over een uur starten de kapitein en zijn bemanning aan hun tweede Volvo Ocean Race. De vorige editie was een groot succes: met een enorme voorsprong gaven zij hun concurrenten het nakijken en finishten als eerste!

Gaat dat dit jaar weer lukken? Aan de voorbereidingen zal het niet liggen.

Nog één keer controleert de kapitein zijn schip. Met militaire precisie loopt hij alles na. Maar wat ligt daar? Daar bij dat zeil? Is dat … een bom? 

We zijn gestart met de bouw van onze escape room. De Nautiluszaal wordt momenteel omgetoverd tot een Ocean Escape Experience voor groepen van maximaal 8 personen. Het zal het decor worden voor zenuwslopende puzzels, tikkende tijdbommen en bloedstollende mysteries. 

Wij zagen en timmeren nog even verder want op 1 april willen we open. Er kan al geboekt worden!

 ___________________

 

Met de Wannebiezz het schip in
Het programma is rond en we starten de promotie: na een afwezigheid van vijf jaar organiseren we weer een legendarische dinnershow met de Wannebiezz! 

Kapitein di Cabrio, stuurman van Ballegooie en steward de la Tourniquette ontvangen hun passagiers in de Grand Ballroom van het Delta cruiseschip voor een bijzonder Cruise Diner. Ze nemen hun gasten mee op een muzikale reis waarbij het maritieme karakter de boventoon voert. Dinnershow ‘Met de Wannabiezz het schip in’ is een vrolijke happening vol gezellige meezingliedjes en spelletjes. Eten, drinken, zingen, dansen en lachen zijn de kernwoorden voor dit zeewaardige programma, waarbij niets vaststaat, behalve dat het ouderwets gezellig wordt.

Wanneer: Vrijdag 17 april, 18:30 uur 

Tijdens dit avondvullende muzikale programma wordt een 3-gangen dinermenu geserveerd inclusief welkomstdrankje en afsluitend kopje koffie voor 65 euro per persoon.

Reserveren kan telefonisch, tel. 010-4345477.

 ____________________

 

Bienvenue à l’hôtel Delta!
Rotterdamse nuchterheid maakte zaterdag 11 januari plaats voor Parijse nostalgie. We mochten zo’n 200 mensen van IKV Ondernemend Vlaardingen verwelkomen, om bij ons in Franse sferen hun jaarlijkse nieuwjaarsfeest te vieren. Et quelle fête c’était! 

Oude Franse auto’s op de stoep, een Eiffeltoren voor de deur en een accordeonist bij de entree brachten de gasten al meteen in de juiste stemming.

De Amazing Stroopwafels, bekend van hun hit ‘We gaan naar Frankrijk en komen nooit meer terug’, zijn gelukkig wel teruggekomen en trapten de avond af. Tijdens hun optreden konden de gasten genieten van een amusediner: in zeven gangen werden er verschillende culinaire traktaties voorgeschoteld. 

Voordat de hoofdact van de avond acte de présence gaf was er een kort intermezzo van cancan-danseressen. Bij hun laatste dans werden enkele heren uit het publiek uitgenodigd om mee te doen. Hun lenigheid werd behoorlijk op de proef gesteld…

Om 21.30 was het de beurt aan Gerard Alderliefste. Met zijn achtkoppige band was hij het absolute klapstuk van de avond. De Franse klassiekers die ze speelden waren de afgelopen decennia ook in de Nederlandse hitlijsten te vinden. Een feest der herkenning!

Voor de gasten die er aan het eind van het feest nog geen genoeg van hadden, was er in Grand Café Nautique nog een afterparty met een DJ.

Uiteraard mag van ons verwacht worden dat de aankleding klopt, het eten heerlijk is en het entertainment van een goed niveau is, maar uiteindelijk zijn het toch de gasten die het feest tot een écht succes maken. Merci beaucoup IKV!

 _____________________

 

Captain’s log #1  

2020: Deltahotel al 65 jaar een thuishaven aan de Nieuwe Maas 

2020 is een bijzonder jaar. Het is het jaar dat ons hotel alweer 65 jaar bestaat en nog steeds dé plek aan het water is waar je fijn kunt vergaderen, heerlijk kunt eten en drinken en ontspannen kunt overnachten. Met een uitzicht dat nooit verveeld! 

Een jubileumjaar dus en dat laten we niet ongemerkt voorbijgaan. Zo staan er een aantal leuke evenementen op het programma. Sneak preview: op 17 en 18 april gaan we ‘Met de Wannebiezz het schip in’ (dinershow met hoog meezinggehalte), schepen we op

8 mei Show & Zo in voor een Songfestival sing-a-long en laten we op 15 mei de hersens kraken tijdens de Songfestival Pub Quiz.  

Maar we blikken ook terug. In een serie van 12 captain’s logs leggen we alle mooie momenten van dit jubileumjaar vast. Een blijvend aandenken aan een bijzonder jaar.

 ----------------------------- 


Woensdag 25 december en donderdag 26 december

A Christmas Carol

Deze kerstdagen mochten wij maar liefst 800 gasten verwelkomen voor een uitgebreide lunch, een feestelijk buffet of een smaakvol 4-gangen diner.

Bij binnenkomst werden zij enthousiast onthaald door de kerstman, die voor elk kind een cadeautje had. In de lobby klonk het gezang van de Pop Up Girls die à capella de grootste kerstklassiekers ten gehore brachten. Goochelaar Jerry Mensing nam de gasten ’s middags mee in een wereld vol magie, trucs, verbazing en entertainment. ’s Avonds aan tafel deed hij het nog eens dunnetjes over: terwijl de gasten genoten van hun gebraden hert of grietfilet, wist hij pal voor hun neus voorwerpen uit het niets te laten verdwijnen en weer te laten verschijnen. De Pop Up Girls trakteerden onze gasten met een privé optreden aan tafel.

 

Tweede kerstdag konden de voetjes van de vloer. Duo Ariënne & Filippo speelde overdag nog hun jazzy, Latin luisterrepertoire, maar ’s avonds gingen ze echt los. Tijdens het diner dansant werden zij vergezeld door een drummer en bassist en werden dance hits van nu en pophits van vroeger afgewisseld met herkenbare jazz- en Latin klassiekers. Daar kon je niet stil bij blijven zitten! 

-----------------------------


Dinsdag 31 december 

Tien, negen, acht, zeven… 

Eerlijk is eerlijk, we waren best wat nerveus. Nooit eerder organiseerden we met oud en nieuw een feestavond en we hadden dan ook onze twijfels of er genoeg geïnteresseerden voor zouden zijn. Wat hadden we het mis! Zo’n 130 mensen besloten het nieuwe jaar bij ons in te luiden. Gezinnen, vriendengroepen, maar ook stelletjes die in no time aanspraak met elkaar hadden. Er werd met elkaar gegeten, gedronken, gedanst en er werden vriendschappen gesloten. Natuurlijk werd er om 00.00 uur afgeteld en gingen de champagneglazen omhoog: gelukkig nieuwjaar!

Een reactie van een echtpaar uit Vlaardingen: ‘Eindelijk hebben jullie iets met oud en nieuw georganiseerd. Het was superleuk, volgend jaar weer?’

Wat ons betreft zeker! 

----------------------------- 


Zondag 5 januari

Staff only 

Vandaag was het hotel gesloten in verband met ons personeelsfeest, maar dat betekende niet dat er niet gewerkt moest worden. Om achter de feestlocatie te komen moesten er verschillende opdrachten uitgevoerd worden. Er werden 6 groepen naar diverse metrostations in het Rotterdamse gestuurd. Daar konden zij, door het juist uitvoeren van de opdracht, een letter verdienen die allemaal tezamen de naam van de locatie vormden. 

Zo moest team Schiedam Centrum geblinddoekt eendjes uit een fontein vissen en team Capelsebrug een zo hoog mogelijke stapel bouwen met wat er voor handen was. Hilariteit alom! Team Zuidplein slaagde er in om - met 15 man aan elkaar vastgebonden - een onderbroek, snoep en een échte gele bloem te kopen! 

Uiteindelijk kon er met alle letters H2OTEL gepuzzeld worden, de locatie waar nog tot in de late uurtjes geborreld, gegeten en gedanst werd. Tot zover de verslaggeving van deze dag, want…. what happens in the hotel, stays in the hotel ;-) .

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de laatste aanbiedingen.